My New Roots – Sarah Britton

My New Roots ‘krijgen’ voor mijn verjaardag was zo’n beetje een last die van m’n schouders viel. Ik had al zoveel kookboeken en vond écht geen excuses meer om er nog meer te kopen. Toch wilde ik ‘m al héél lang op mijn boekenkastje hebben. En, toen ik hem had, heb ik hem wel tientallen keren doorbladerd vol verwondering. 

Het boek is opgedeeld in seizoenen. Iets wat ik best handig vind. Je komt onmiddellijk in de juiste sfeer. Soms is het moeilijk om van kookboeken te houden, als er de hele tijd salades op je afkomen in de winter. Dat heb je hier dus niet, integendeel. Het stukje rond ‘winter’, de periode waarin ik dit boek kreeg, gaf me een heerlijk gezellig en warm gevoel. Voor elk seizoen heb nog een extra opdeling in ontbijt, kleine snacks, hoofdgerechten en desserts.

Sarah slaagt er wonderwel in om de rust die ze uitstraalde op haar blog weer te geven in haar boek. Haar foto’s geven je het gevoel van thuiskomen. Je lijkt wel op bezoek.

 

 

Aan het begin van het boek heb je een stukje inleiding die je zeker grondig moet doornemen. Het koken van granen, het kiemen van zaden… alles wordt er haarfijn uitgelegd.

Het boek is niet volledig plant-aardig en bevat hier en daar een zuivelproduct zoals een eitje of ghee. Het is een evenwichtige mix tussen rawfood, macrobiotiek en vegetarisch leven op een ecologische wijze.

Voor mij was het boek op een bepaalde manier een duidelijke eyeopener, een soort leidraad. En vooral, een rustpunt in mijn chaotische keuken!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s