She. Big. Boss. #1

Woot woot! Als je een beetje Hands Off My Food – fan ben moet je ’t al gemerkt hebben! We worden groot! Ongelofelijk maar waar, jullie kwamen van uit alle hoekjes van Vlaanderen, op zoek naar de recepten van Hands Off My Food. Op workshops. Via mail. Jullie waren overal. En ik ook. Onvoorstelbaar! Ik ben zo ontzettend blij dat er massaal veel reacties kwamen op mijn oproep vorige week… Merci merci jullie lieve lezers!

Mijn agenda voor mei is een-en-al-netwerk-afspraak -wat fantastisch is, ik ga nogal eens kunnen lunchen met al dat interessant volk-, maar ook ben ik gestart met een traject voor nieuwe jonge ondernemers. Hoera! Ik besloot dat ik niet alleen erg moet profiteren van die prachtige kans om aan mijn weg naar mijn droom te timmeren, maar dat ik elke jonge ondernemer -ook de twijfelaars- wil aanzetten tot actie. Allez! Hup! Lees maar mee! Je kan het maar hebben. Dus voila, ik houd jullie op de hoogte van het reilen en zeilen achter de schermen.

groene-smoothy_brandtfood.jpg

 

 

Ondernemingscompetenties

Say what? Als je me twee maanden geleden had gevraagd wat dit betekende, ik had je echt aangestaard en schouder-ophalend geglimlacht. “Dat heb je zeker niet echt nodig…”. Mooi mis. Ik startte een maand of drie geleden met een wervelende workshopreeks ‘OC2‘ bij Starterslabo die zich volledig richt op het verbeteren van dus… dat woord, jouw ‘ondernemingscompetenties’. Ola. Ik verwachtte… niets. Maar dus. Het zijn er 12. En ja, je wordt verplicht jezelf eens kritisch te bekijken. Okay. En ik maar denken dat ik wist van aanpakken. Ze zijn een beetje de ‘rode draad’ om een succesvol ondernemer te worden. En hoe fantastisch je het ook denkt te gaan doen… It ain’t gonna happen baby, als je niet even jezelf wat op de rooster legt.
Het fijne is dat je, door enkele vragen voor jezelf op te lossen, je echt dicht bij ‘je echte ikke’ komt te zitten. Dat ik een beetje uitviel op ‘rendement’ negeerde ik tot voor kort gewoon. Nu werd het pijnlijk duidelijk dat er nog ‘werk aan de winkel’ is. En hé, dat is tof want … ik formuleer m’n doelen ‘SMARTI’ en ga er concreet, doelgericht mee aan de slag. Hopla, ineens was ik ondernemer. Voor ik het wist maakte ik actief werk van dat zaakje hier.

The Masterplan.

Niet alleen leerde ik dat het af en toe zeer zinvol kan zijn om actief te netwerken (en yes, dat leverde dus heel wat op), ook probeerde ik het HandsOff – plaatje eindelijk scherp te stellen want, wat doe ik nu eigenlijk juist? Goede vraag. Ik maakte er een compact propje van. Dus, kom je me op een dag tegen in een lift? Dan heb ik dé perfecte elevator pitch voorbereid. En die oefen ik, natuurlijk, dagelijks in de auto!

Hands Off My Food is het antwoord op de vraag van onze hedendaagse voedingsproblematiek. Het is er voor mensen die hun voedingspatroon willen veranderen en hun ecologische voetafdruk én gezondheid willen verbeteren. Alleen… weten ze misschien niet direct hoe. Door een hele brede waaier aan workshops (volledig op maat van de klant) bieden we inspiratie en tools om mensen zelf aan de slag te laten gaan in een plantaardige, duurzame keuken. Anders dan bij gewone kookworkshops staat niet alleen het recept, maar ook de ingrediëntenlijst (herkomst, seizoen, invloed op je lichaam) centraal en is experimenteren een absolute must.

Tada! Iedereen content, want nu weten we eindelijk ‘wat ik eigenlijk doe’. En dat met amper 100 woorden.

Elevator-Pitch011.png

 

Let’s get this done. Of nee. Let’s get this started

 

13124662_10153558515548193_812810743767056918_n

Dus JA! Liefste lezers van HandsOff. Dankzij JULLIE, en hallo, dat waardeer ik zo enorm hard, is er een heuse plant-based-kookschool-on-weels (en ook nog een beetje in mijn eigen leslokaal) on-his-way. Fijn puntje! Jullie kunnen jullie plekjes nu al reserveren in de spik-splinternieuwe-webshop van Hands Off My Food.

Uiteraard start het hele traject gewoon hier. En is er nog een hele weg te gaan. Eigenlijk twijfelde ik of ik dit allemaal wel kon delen met jullie. Want misschien vinden jullie dit wel een ietsie-pietsie beetje saaie kost. In elk geval, ik vond het ook ergens heel erg logisch. Thanks to jullie-allemaal ben ik gewoon op het plekje waar ik wilde zijn. In mijn keuken. Dag en nacht. Merci! En misschien zijn er ook gewoon jonge ondernemers-in-spé die wat hebben aan mijn geratel over ondernemen. Wat je’r ook mee doet…. Welkom, op mijn nieuwe rubriek binnen ‘Lifestyle’: Ondernemen. Want, yes. She. Big. Boss. 

 

Dikke liefs!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s