Wat ik de laatste maanden deed.

Een paar maanden geleden stond onze reis naar Thailand voor de deur. Ik had een heftig jaar achter de rug, waarbinnen ik heel wat beslissingen had genomen. En een baby had gekregen. Ook al. Heftig dus. Ik droomde maanden vooraf over alle foto’s die ik met jullie zou delen, daar op mijn Thaise eiland, met mijn kokosnoot in de hand. Maar het liep best een beetje anders. Ik besloot, op het vliegtuig richting Oosten, dat het even genoeg was geweest. Ik besloot dat het tijd was op er even uit te gaan. HandsOffMyFood-af. En ik deelde juist niets. Geen foto, geen recept. Ik logde me uit m’n Instagramaccount en zag geen smoothiebowl meer voorbijkomen. Eerlijk? Dat voelde eindeloos rustgevend. 

Veel mensen vroegen me wanneer ik terug kwam en wat ik dan ging doen. Geen kookschool? Geen blog meer? Wat dan met HandsOffMyFood?  Ik wist het niet. Ik kon geen antwoord meer verzinnen.

Er was zoveel gebeurd… Het leek of HandsOffMyFood het afgelopen jaar in een snelheidstrein was gestapt en het steeds minder authentiek werd. Hoe meer het over ‘financiën’ ging draaien -en helaas, dat hoort er gewoon bij als zelfstandig ondernemer-, hoe minder ‘ik’ het werd. Ik kreeg steeds vaker paniekaanvallen over hoe ik het allemaal zou bol werken en mijn creativiteit ging pijlsnel de dieperik in.
Neen, ik ben niet de persoon die dagelijks zijn mail, laat staan zijn rekening wil checken om te kijken of alles betaald is. Ik wil geen agenda vol lunchmeetings. Ik wilde geen strakke deadlines met receptenbundels meer. Om eerlijk te zijn, ik wilde even gewoon niets. Ik wilde geen vakantiekiekjes nemen om er nadien over te bloggen -wat ik wél zal doen, beloofd-.
Ik wilde gewoon genieten van dat prachtige gezin, met mijn heerlijke drie wolken van kinderen. Met volle teugen. Genieten, tegen de sterren omhoog. Dat koken, dat kon ik morgen ook nog. 

Capture5

Capture6

Capture7

Maar, dat ik niet meer ging bloggen, daar kan ik snel stellig in zijn. Dat werkt dus niet. Mijn blog en ik, dat zijn twee handen op een buik. Het kriebelde snel genoeg. Maar ik besloot om héél bewust niets te schrijven. Ik verzamelde ideeën in mijn hoofd en dacht -en dat doe ik nog steeds- na, over waar ik in de toekomst heen wil kabbelen met mijn online-kind.
Geen paniek. Kom ik ergens leuks? Dan horen jullie het meteen. Kook ik het lekkerste recept éver? Met ontzettend veel liefde zal ik het fotograferen én delen met jullie. Wil je nog een kookworkshop bij ons volgen? Dat kan, want er zijn er nog enkele met vrije plekjes -niet zo héél veel… dus wees snel als je er echt bij wil zijn-.

Capture3.PNG

 

Stilzitten, daar ben ik dus helemaal klaar mee. Ik stapte terug in het Brusselse onderwijs en mag mezelf weer juf Lieselotte noemen. Wat me trouwens een enorme boost aan energie gaf. Ook werkt het best therapeutisch in mijn hoofd, dat er een financiële zekerheid is, die er elke maand zal zijn. Je hoort het, dit mensenkind is echt een slechte ondernemer-in-spé. Can’t help it! 
Ik volgde een interieurworkshop en gaf mijn huis een herfstige opknapbeurt.  Oh en ik lees ook weer. Ook iets waar ik behoorlijk enthousiast over ben.

Hands Off My Food is er dus nog steeds. En ik ben niet van plan om dat allemaal zomaar achter mij te laten. Het is wie ik ben, dat raak je niet zomaar kwijt.

Maar het moet weer worden wat het was. Vol met tonnen passie. Zonder dat er een ‘moet-vlaggetje’ naast staat. Met interessante blogartikels. En lekkere recepten. En een vleugje eigenzinnige hippie-style. Maar het moet niet morgen. En ook niet vandaag.

Capture2.PNG

Capture.PNG

En nu ga ik genieten van dat herfstweer, mijn kleinste nageslacht en een chai soja latté. Doen jullie dat ook maar. Ik wens je een heerlijk weekend, vol inspirerend klein geluk.

Liefs. 

Lieselotte

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s