Antwerpen

Falafel tof!

Kijk, het is er écht tof. Toffe menu. Tof interieur. Toffe staff. Tof. Falafel tof. Meer hoef je er ook niet over te zeggen. Hier kom je snel een héérlijk lunch-gerecht meepikken zonder al de overbodige guilty-feelings! Topper!

 

Eten vol leven 

Voor mij is dit een van de meest fabelachtige plekjes in Antwerpen! I like! Niet alleen ben ik verliefd op de menukaart, maar ook op het interieur én de uitbaters! Wauw wat een perfect plaatje! RAW-food in de meest héérlijke zin van het woord. Probeer zéker de diner-nights uit! Ze zijn fantastisch. Laat je niet afschrikken door de misschien iets-duurdere-prijs. Dit eten geeft je een instant-energie-boost! De moeite om ’s middags even je shop-route links te laten liggen en je naar de Minderbroedersrui te begeven!
Probeer zeker de wraps. De pizza. De dessertjes. De smoothies. Neem anders de hele kaart..

 

Les Saveurs De Yamanda (Japanese cuisine) 

Dit was een complete, onvoorziene, verrassing. Het ging als volgt: “Hallo… Hebt u nog plaats vanavond?”… “Ja? Super. En… is veganistisch een optie?”… “Echt? Oh… Wauw. Super!? Eh..”
En nadien volgde bordjes vol vegan en macrobiotisch voedsel. Compleet overdonderd. Elke euro waard! Zoek je een fijnere diner-plek in A’pen? Check deze fantastische keet!

 

Chickpea

Hi. Deze eigenaar is eigenlijk gewoon héél erg fijn. Hij onthaalde me terwijl het regende dat het goot -en bood me een ge-slow-juiced-sapje van het huis om een beetje bij te komen-. Vervolgens ging hij verder met zijn voorbereidingen -hij was immers nog gesloten-. Nadien bracht hij me een heerlijk bordje hummus en vertelde hoe hij van zijn diamant-zaak een hummus -bar gemaakt had. Zelf is hij van Israël, en hij kent de kneepjes van zijn thuisland-keuken. Hier moet je beslist een keertje naartoe!

 

RAW Salad Company

Dit was een beetje een vreemde situatie. Ik was op zoek naar een winkeltje in de Kammenstraat -eentje waar ik écht binnen wilde wandelen- en dat bleek verdwenen. In plaats van dat winkeltje was er… een RAW-Salad-Bar. Ik weet nog steeds niet of het een bizar toeval was of dat mijn veganistische hersenkronkels me er onbewust heen sleepten… Ha! In elk geval… Sinds die dag is het mijn favo-snelle-lunch-plek in Antwerpen. Handig! Open op maandag, dan is er niet veel vegan te beleven in ” ’t stad”.