Lieselotte

Mijn naam is Lieselotte. Ik ben een mama van 3 vrolijke kids. Eigenlijk ben ik een work-a-holic met een gigantisch groot hart voor Brussels Onderwijs. Maar het hart voor mijn gezin bleek groter, dus ging ik voor m’n eigen dromen. Uit die keuze is HandsOffMyFood geworden wat het nu is. Dichter bij Lieselotte kan je niet komen. This is me. 

rome5

Mr. Foodie en ik. High-school-lovers. Al 12 jaar is deze beer-van-een-kerel mijn lief. En ook de papa van mijn driekoppig nageslacht. 

We zijn allemaal helemaal anders. Gelukkig maar. Het allerbelangrijkste -vind ik- is dat je de vrijheid hebt om helemaal te zijn zoals je wil. Dat kost véél tijd en ook veel doorzettingsvermogen.  Ik hou ervan me te omringen met mensen die me groter maken, die me een goed gevoel geven over mezelf. Geen jaloezie, alleen ruimte voor ieders identiteit en talenten. Er is genoeg boosheid in de wereld zonder dat we elkaar klein maken.

Uit die filosofie startte ik jaren geleden een blog rond ‘ouderschap’. Die groeide tot een blog ‘over eten’ en uiteindelijk vond ik het logisch dat het plant-aardig werd. Ondertussen is Hands Off My Food opnieuw meer dan een foodblog. Het is een kijkje in mijn levensstijl die je best omschrijft als ‘cruelty-free‘. Geweld-loos.

1653283_10153270577398193_1057667175581655200_n

Een keer om twee jaar trekken we even weg van België. Dan telt niemand, alleen wij. 

Als je hier terecht komt, dan hoop ik dat ik je kan helpen om ontzettend veel van jezelf te gaan houden. Dat je gaat geloven dat je echt een uniek stukje kunst bent. Onze maatschappij heeft allerlei standaards voor ons klaar, maar die leg je dus best gewoon naast je neer. ‘Jij’ zijn is zoveel interessanter dan zijn wie de maatschappij wil dat je bent. Door plant-aardig in het leven te staan besefte ik steeds meer en meer dat we ‘gewoon mensen’ zijn. Gewoon allemaal doorsnee mensen. Met elk z’n eigen uitschieters. Niet je haarstijl, niet je geld, niet je omtrek van je taille doet er echt veel toe. Wel wat er binnen-in zit.

You are the driver of your own vehicle. 

Wanneer ik spreek voor een groep mensen of workshops organiseer is ‘liefde’ voor wat ik doe en waar ik in geloof, het hele spil. Om die reden, omschrijven mensen me vaak als passievol. Ik doe niets waar ik niet in geloof. Daar ben ik mee gestopt nadat m’n wereld instortte als een kaartenhuis. Bij mij vind je geen zweverige toestanden, ik ben redelijk nuchter op dat vlak. Mijn buikgevoel spreekt vaak boekdelen. En daar luister ik graag naar.

13532936_10153694261348193_7595423481188031306_n

Eindeloos veel liefde voor mijn kinderen. Maar ook geen-beoordeling. Wie ze ook zijn.               Onvoorwaardelijk.

 

 

Plantaardige voeding. Waarom net dat?

Iedereen heeft een ander idee van hoe je gezondheid het best in stand wordt gehouden. Zelf zal ik zeker niet beweren altijd gezond te hebben geleefd, integendeel. Maar toch… Ik werkte een resem diëten af, hield de weegschaal nauwlettend in de gaten en zweerde bij alles wat light of vetarm was.
Ik denk dat, om die knop te kunnen omdraaien, ‘weet hebben’ van hoe de dingen in elkaar zitten dé sleutel is. Elke dag nog leer ik bij en ben ik verbaasd over dingen die ik niet wist. Verbaasd over hoe onvoorzichtig onze maatschappij omspringt met onze gezondheid. En hoe naïef wij volgen.
Toch is het hebben van die informatie niet voldoende. Het roer écht omgooien vraagt héél veel wilskracht. Daar vertelt Mr. Foodie wel een keertje over…

Wanneer je dan toch besluit om het roer plots om te gooien en écht te luisteren naar je lichaam, is het verbazingwekkend hoe snel je lijf je duidelijk maakt wat goed én slecht is. Suiker, in de ongezonde zin van het woord, zal ranzig worden. Gefrituurde voedingswaren maken je bijna onmiddellijk moe en ziek. Ik kan nog steeds niet geloven dat ik al die jaren al de signalen had genegeerd.

14054234_10153813802303193_494597110923178496_n

Een lange zoektocht startte -en die is er nog steeds-, naar wat nu precies werkt voor mij. Tijdens zomermaanden en op vakantie ben ik een echte rawtill4-liefhebber. Ik kan écht overleven op fruit en groenten. Niets lekkerder dan ijskoude watermeloen, kersen, aardbeien, appels, abrikozen… In de winter heb ik meer nood aan stevige groentensoepjes, zoete aardappelen en gegrilde pompoenen.
Natuurlijk heb ik ook dagen dat het helemaal misloopt. Dat ik toegeef aan al die grote verleidingen rondom ons. Dan voel ik me mentaal misschien niet helemaal gelukkig, maar vooral de boodschap die mijn lijf me duidelijk maakt is oorverdovend. Het blijft een zoektocht naar waar je je goed bij voelt, maar als je écht luistert naar wat je lichaam je te vertellen heeft, kan je moeilijk missen. Tel dus vooral niet die dagen dat het je niet lukte, elke keer dat je je bewust bent van wat je eet, is een stap in de richting die je wil nemen.

Veel liefs,

Lieselotte