Rome

Italia! Ik was helemaal verliefd op pasta en pizza. En toen werd ik vegan! Oeps!? Néé, helemaal niet! En dat wil ik jullie héél graag tonen. Deze over-heerlijke plekjes ontdekte ik tijdens een verrrukkkelijk uitstapje richting La Bella Italia!

 

Il Margutta Vegetarian Restaurant 

Of je nu komt voor een veggie-menu, of je kiest de detox-vijf-gangen, hier kom je sowieso helemaal vrolijk buiten gewandeld. En ook best vol. Kies dit restaurantje uit om gezellig te dineren. Reserveer ook best eventjes op voorhand, dan ben je zeker van een plekje. De prijs voor een vier – vijf -gangen menu schommelt tussen de 40 en 50 euro, zonder wijn. Veel? Ja… maar je kan ook écht likkebaardend genieten!

 

The beehive – hostel 

Kan je hier enkele nachtjes logeren? Top! Grijp je naast een slaapplekje? No prob, ga ’s ochtends gewoon even lang om lekker te ontbijten! Deze super fijne plek -even zoeken wel-, ligt vlak bij ‘Termini’, beter gekend als het station en de kruising van de metrolijnen. Ga je voor een bio-eitje? Dat kan. Maar deze fijne plek biedt zoveel méér! Havermout-papjes met rijstmelk, sojamelk, kaneel, appeltjes, … En ja, zelfs scrambled tofu staat op het menu!
Ohja! Het beehive-café ligt onder het gelijkvloers, maar je kan je ook gewoon lekker buiten zetten op het super-gezellig binnenkoertje. You’ll love this place!

 

Ecru – rawfood & art gallery 

Allright. In elke grootstad heb je er ondertussen wel eentje, en ik wil ze uiteraard allemaal uitgebreid bezoeken! Raw-food-restaurants… -diegene die echt barsten van de rawfoodvibe- zijn over het algemeen héérlijk, waanzinnig hip én echt healthy-as-hell.
Dit fijne adresje kwamen we helaas tegen op het foute moment -net lunch gehad, natuurlijk- …
Wat doe je dan? Hopen dat de uitbater dessertjes op de kaart heeft staan! En yes, hier koop je super lekkere oldschool-frisco-ijsjes met vanille en chocoladevulling, 100% RAW! I like! You’ll like!
Ohja, neem ook even een sapje voor onderweg én… vergeet de tiramisu niet!

The Terrace 

Okay. Als het wat meer mag zijn, reserveer je hier je stoel. Je betaalt véél. Reken op 20 euro per gang, per persoon. Wat je ervoor in de plaats krijgt is echt pure waanzin. Het uitzicht over héél Rome is adembenemend. Bij voorkeur reserveer je een tafeltje rond 20u. Kijk hoe het Vaticaan de zon opslokt. Wauw.
Ondertussen eet je  100% vegetarisch en als je wil zelfs RAW of vegan. De chef behoort tot de toppers van Europa en weet duidelijk wat hij doet.
Beetje boven je budget? Kom gewoon een cappuccino met sojamelk drinken en eet een veganistisch dessertje met warme kersen en green-tea-ijs. Whatever, hier behandelen ze jou als een keizer in Rome!

 

Orto! 

Vaticaan bezoeken? Laat je nooit-of-te-nimmer in verleiding brengen om een doorsnee pizzeria binnen te wandelen! Echt 10 minuutjes van het Sint – Pieters – plein ligt het super-mooie Orto! Deze vegetarische / veganistische eetplek is echt een streling voor het oog én smaakpapillen. Inclusief een hele fijne staff die alles doet om jou een hele leuke tijd te geven. De prijs is eerlijk én niet duurder dan wat je geeft in hartje Vaticaan. Echt de moeite waard!

 

Esco Sazio 

Nadat we net een watermeloen opvraten -heerlijk, in die zomerse temperaturen-, botsten we, totaal onverwacht, op deze super-gezellige juicebar. Vlakbij de Engelenburcht, midden in de oude stad! Schommel op de schommelstoeltjes en kies een Anti-age-sapje of een energy-booster! Nomnom!

Zazie 

Engels spreken doen ze hier niet, maar ze doen er wél alles aan om jou het lekkerste ontbijt te maken dat je kan wensen. Een yoghurt of smoothie aan zéér democratische prijzen én… je mag zelf je toppings scheppen! Van chiazaad tot pompoenpitjes! Dream it, eat it!
Hun locatie is een beetje ongelukkig -nogal ver van het centrum-, maar moest je ze passeren mag je ze beslist niet overslaan!

 

 

Nog een tip? Bestel gewoon een lekkere pizaa en vraag om de kaas achterwegen te laten! Zo eet je bijna overal héérlijk gezond en zó Italiaans!

13511006_10153676392308193_7174787809172705915_n.jpg