Wenen

Simply Raw Bakery and Bistro 

Oké. Er zijn zo van die zaakjes waar je echt een beetje jealous van wordt. Omdat ze niet jouw zaakjes zijn én omdat er in jouw omgeving ook gewoon geen ruimte is om dat sooort zaakje te hebben. Dit zaakje -and I do love it!- is er zo een. Just perfect. Je lijkt wel binnen te wandelen in een soort poppenhuis. De dame achter de toog heeft een vrolijk bakkerij-hoedje op haar hoofd en vraagt je vriendelijk wat je wil… raw-granola of overnight-oats? Ik was bést verbaast bij haar voorkomen, het kon m’n omaatje zijn! Wauw! Wat een super tof concept! Must-visit … al ben je niet vegan. Dit is gewoon té fantastisch!

 

I love Veggie Burger 

Mijn ma moest en zou met mij méé naar Wenen gaan. En mee-eten! Ik was er vast van overtuigd dat ik haar doorheen onze citytrip het ene na het andere vegan-restaurant zou kunnen binnenloodsen. En yes. Dit was het eerste plekje van mijn checklist! Onmiddellijk een topper! I love Veggie Burger is een op en top healthy-hamburgerrestaurant waar je onmogelijk een makkelijke keuze kan maken. Werkelijk alles op de kaart is om je vingers bij af te likken! Must check!

 

Yamm!

 

Ja! Yamm! Je krijgt bij je aankomst een soort pasje dat je telkens voor de weegschaal houdt waar je je -in mijn geval- bomvolle bord op zet. Dat heb je vol-ge-schept met lekkere vegan of glutenvrije zaken! Van couscous-mengsels tot hummus in alle soorten smaken en kleuren. Salades, gefrituurde hapjes en desserts. Van puur plezier gingen we hier twee maal na elkaar eten! Kiezen is té moeilijk!

 

Harvest Vegetarian Bistro 

Reserveren is echt een MUST in deze zaak! Zeker op zondagochtend! Vraag expliciet of je binnen kan zitten, want het interieur is super gezellig! Al was het buitenpleintje ook een voltreffer… Daar aten wij -zoveel we konden- van het hele buffet! Yummie! Hartig tot zoet, van notenspreads tot kruidige curry… Take as much as you want!

12928235_10153506210193193_1231910631179535123_n.jpg

 

Nimmersatt

Okay, dit kleine stulpje ligt echt verscholen in de Universiteitswijk. Misschien vraag je je af of het de moeite is om hier langs te passeren. JA! Alsjeblief! Heb je zin in koffie, haal die dan even enkele huisjes terug, bij POC. Je mag hem meenemen en zomaar opdrinken van Nimmersatt. Zij hebben helaas niets wat in de buurt van dat dampend kopje komt. Maar… ze hebben wel zoveel méér lekkers! Vraag een stevig ontbijtje aan de lieve dame achter de toog en ze verrast je met téveel lekkers in een kommetje!